Gasztronómia & Bor
Wetzer Borászat Sopron
A soproni kéthektáros apró birtokon, a Kohlenberg, Silberberg, Harmler, illetve a Spern Steiner dűlőkben kékfrankos terem. Az ültetvények kora 35-60 év. Ezen kívül a Kogl dűlőben pinot noir-ból és a Nagysomlói borvidékhez tartozó Ság hegy fekete vulkanikus talaján termő 100 éves karós olaszrizlingből készülnek borok. Elsődleges szempont a talaj egészsége, amit a mikrobiológiai élet érdekében természetes flóra borít. Csak így jutnak ásványi sók a bogyóba illetve az abból készülő borokba és határozzak meg annak származását és karakterét. A 150 éves pincében mindig is készültek borok, ezért kiváló élesztőflórával rendelkezik, a spontán erjedés gond nélkül szépen lassan szárazra erjeszti a borokat. Segédanyagok, nyálkázás, szürés, pumpálás nélkül a természetes kötött szénsav megtartásával kerülnek palackba a borok. Számomra az ideális bor koncentrált, de soha nem nehézkes és nem készül túlérett szőlőből, rendelkezik a termőhelyre jellemző finom ásványossággal, savszerkezettel.
Kapcsolódó híreink
Legfrissebbek
Újdonságok a mindennapokból
A Trafikos Bt - Nemzeti dohánybolt
Megújult üzletünkben, kibővült kínálattal várjuk kedves vendégeinket.Üzletünk vasárnap...