Franz Reinhard Weninger szülei szőlőbirtokán, a Közép-Burgenlandi Horitschonban nőtt fel, a tótól alig néhány kilométernyire, és még annál is közelebb a borhoz. Horitschonban nemcsak a borkészítés fortélyait leshette el az édesapjától, de a saját magában munkálkodó szenvedélyes érdeklődést is felfedezhette. Miután elvégezte a klosterneuburgi borászati iskolát, egy ideig az olaszországi Schloss Sallegg, a kaliforniai Kendall Jackson / Winwood Cellars és az ausztráliai Mundrakoona Estate pincészeteknél tanoncoskodott. A borral kötött bensőséges ismeretséget a szülői fészek földrajzi közelsége iránti vágy követte, és 2000-ben az ifjú Weninger átvette a család balfi birtokának borászati és logisztikai vezetését. A borászatnak Balf, a Fertő tó déli csücskénél található, csendes falucska ad otthont. „Boraink egyedisége a természet erőinek harmóniájából ered. A természetes folyamatokban bízunk mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során, igyekszünk megőrizni és a borokban érvényre juttatni a talaj karakterét és a terroir jellegzetességeit. Kézi szüretelés, spontán erjedés, minimális kén felhasználás már 10 éve alapkövei pincészetünknek. Számunkra a szőlőültetvény a kikapcsolódás helye, mert amennyire különböző egyéniségek a borászok, annyira egyediek szőlőink, szőlőskertjeink is. Tudjuk, hogy a minőség mindig a szőlőben dől el, így aztán 2006-ban a biodinamikus gazdálkodás mellett tettük le voksunkat.”
Termesztett fajták: kékfrankos, merlot, syrah, pinot
noir, cabernet
sauvignon, cabernet
franc, fehérburgundi
(pinot
blanc).
Gasztronómia & Bor
Kapcsolódó híreink
Legfrissebbek
Újdonságok a mindennapokból
A Trafikos Bt - Nemzeti dohánybolt
Megújult üzletünkben, kibővült kínálattal várjuk kedves vendégeinket.Üzletünk vasárnap...