A Fényes családi pincészet 9 ha-on termel hat fajta szőlőt, amit maga művel, dolgoz fel és palackoz. A gazdaság törekvése az, hogy a modern technológiával előállított minőségi borok méltó módon képviseljék a szakmai tradíciókhoz kötődő nemes hagyományokat. A Fényes család története 1633-ig nyúlik vissza. Elődeink alapozták meg a szőlőművelés iránti elhivatottságot, évszázadokon át öröklődött apáról fiúra a bor szeretete. A hetvenes években tértünk vissza a hagyományokhoz, ekkor vásároltuk első szőlőterületeinket. A 2000. évben megépítettünk egy 500 hl kapacitású, borfeldolgozásra alkalmas pincét, egyesítettük az addig szétszórt, összesen 6 hektár nagyságú területeket, melyhez további 3 hektár földet béreltünk és telepítettünk be szőlővel. 2002-ben hivatalosan is családi gazdaságként regisztráltattuk magunkat, e szervezeti formában kívánjuk a családi hagyományokat továbbvinni. 2003. év májusától elindítottuk “borturizmusra alapozott” vendéglátó tevékenységünket, 2004-ben a tetőtérben kialakítottunk egy 50 fős kóstolótermet, melynek ablakán kitekintve a Fertő tavi táj tárul elénk. A Fényes család pincéje a Fertő tó partján, Fertőrákos és Balf között, vadregényes környezetben, saját termelésű és palackozású, nemes borokkal várja a betérőket.
Értékesítésünk másik iránya a Sopron városában létesített termelői borkimérés, amit ugyancsak 2003 májusában nyitottunk meg. Célunk a Sopron városába érkező turisták számára “eredeti”, a Soproni borvidéken termett, termelői minőségi borok vásárlási lehetőségének biztosítása.
Gasztronómia & Bor
Kapcsolódó híreink
Legfrissebbek
Újdonságok a mindennapokból
A Trafikos Bt - Nemzeti dohánybolt
Megújult üzletünkben, kibővült kínálattal várjuk kedves vendégeinket.Üzletünk vasárnap...