Gasztronómia & Bor
Lővér Pince Sopron
Tizenegy soproni szőlőtermelő illetve borász 1995-ben arra szövetkezett, hogy tapasztalatait és "forrásait" összegezve létrehozzon egy olyan borászatot, ahol a minőség az elsődleges.
Célunk elérését a "szőlőben" kezdtük, ahol a "régi" ültetvényeket átalakítottuk, illetve a legjobb dűlőkben új szőlőket telepítettünk. Mára mintegy 110 hektár szőlővel rendelkezünk, ahol az úgynevezett ernyő művelésmód a domináns. Itt az egy tőkére jutó termés kevés, a fürtzóna "napra nyitott", ami jó minőségű termést biztosít. Telepítéseinkhez magunk oltjuk a szaporítóanyagot, az oltványhoz a saját vírusmentes ültetvényünkből biztosítjuk az alanyt és fajtagyűjteményünkből, vagy kutatóintézetektől vesszük a rügyet. A szőlőtermesztésben környezetbarát növényvédelmet honosítottunk meg, amely a Fertő-tó védelmét és a biztonságos borászkodást szolgálja. A szőlő érését labor háttérrel is kontroláljuk, így az optimális szüreti időpontokat nem csak az egyes fajtákra, hanem dűlőkre is meghatározzuk.
Cégünkhöz két pince tartozik, Sopronban a Lővér Pince, illetve Balf és Fertőrákos közötti hegyen, a Présház. A szőlőt a Lővér Pincében dolgozzuk fel, míg a Présházban csak érleljük, illetve palackozzuk a bort.
Meggyőződésünk, hogy a Sopronra jellemző vidáman kirobbanó gyümölcsillatokat, ízeket kell megjelenítenünk borainkban, amit hagyományos vagy barrique hordós érleléssel "rafinálunk" a vörös és néhány fehérborunknál. Stílusunkat úgy a hazai mint a külföldi fogyasztók megszerették, így a borainknak kb. 50 %-a exportra (Svájc, Ausztria, Németország, Skandináv országok stb.), míg a másik fele hazai fogyasztókhoz kerül.
Kapcsolódó híreink
Legfrissebbek
Újdonságok a mindennapokból
A Trafikos Bt - Nemzeti dohánybolt
Megújult üzletünkben, kibővült kínálattal várjuk kedves vendégeinket.Üzletünk vasárnap...